Actueel weer 

 

 

oie_transparent

Weerstation Opheusden added 2 new photos.

Goedenavond,

Soms heb je het gewoon zo druk dat je helaas het weerbericht het weerbericht moet laten... Mijn excuses maar weer eens voor het uitblijven van een weerbericht. Maar goed, hierbij weer eens een poging! De afgelopen dagen verliepen qua weer vrij rustig. Vooral nadat voor maandag een flinke plens beloofd was, vielen die paar druppels bij sommigen denk ik aardig tegen. Het meeste viel net ten oosten van ons. Gisteren en vandaag waren verder rustige dagen met vandaag af en toe een spetter, maar ook wat zon. De foto is de zonsopkomst van vanmorgen in Amsterdam. Maar goed, wat veel interessanter is: Wat gaat het weer verder doen?

Korte termijn

We bevinden ons in een gebied met storingen. Deze storingen bezorgen ons af en toe wat spetters, maar overwegend bewolking. De stroming is zuidwestelijk en met die stroming wordt warme lucht aangevoerd. Komende nacht koelt het dan ook niet verder af dan tot een graad of 10. De wind waait zwak tot matig uit het zuidwesten. Opklaringen en bewolking wisselen elkaar af, maar de bewolking zal overheersen.

Morgen overdag is het overwegend bewolkt, maar de zon kan ook af en toe tevoorschijn komen. De temperatuur loopt op naar een graad of 15. De wind waait daarbij matig uit het zuidwesten. Een enkele spat zou kunnen, maar de paraplu kun je rustig thuislaten.

Lange termijn

We bevinden ons aan de noordkant van een hogedrukgebied. De stroming is hierdoor zuidwest tot west. Door die stroming bevinden we ons de komende dagen onder aardig wat bewolking. De kans op regen is dankzij de hogedruk vrijwel nul. De wind waait overwegend uit het westen tot zuidwesten en is matig van kracht. De temperatuur ligt rond de 14 á 15 graden. Het hoog trekt in het weekeinde naar het noorden en dan hebben we tijdelijk te maken met een zuidoostelijke stroming. De zon komt dan iets meer tevoorschijn, maar de kans op een bui neemt ook iets toe.
Daarna komt er een hoog boven Engeland te liggen en een laag boven Scandinavië. Hierdoor wordt de stroming noordwest. De temperatuur gaat dan dalen en de kans op neerslag neemt ook toe. Deze neerslag zal vooral in de vorm van buien vallen. Kortom, het wordt allemaal wat guurder, want een noordwestenwind is ook wat minder aangenaam dan een zuidwester. Maar dat is nog wat verder weg, eerst vrij rustig en vrij warm najaarsweer.

Een hele fijne dag!

Weerman Jan Willem Ruitenberg op woensdag 26 oktober om 22:15 uur
... Zie meerZie minder

2 dagen geleden

Bekijk op Facebook

Meteogram Opheusden

Meteogram Opheusden

Hartelijk welkom!

Fijn dat je de website van het weer van Opheusden bezoekt! Op deze website vind je het actuele weer, de weersverwachting die minimaal 1x per twee dagen verschijnt, maar nog veel meer! Ik probeer zoveel mogelijk de website up-to-date te houden! Deze website is er voor jou! Laat daarom hieronder een bericht achter, zodat de website ook kan blijven voldoen aan de verwachtingen!

Hartelijke groet,

Weerman Jan Willem

Laat een bericht achter...

 
 
 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je E-mail adres wordt niet gepubliceerd.
Om veiligheidsredenen slaan we je ipadres op.
We houden het recht om berichten te wijzigen, te verwijderen, of niet te publiceren.
jaap verbeek uit elst (utr.) schreef op 8 juni 2016 om 21:06:
wat een mooie en zeer uitgebreide site is dit. geeft erg duidelijke gegevens omtrent het weer. zeer vakkundig !!

Logo weerwedstrijd

GEZOCHT:

Weerwaarnemer.
Woon je in Opheusden en zou je meer willen doen met het weer? Je kunt weerwaarnemer worden! Wil je weten wat het inhoudt? Reageer dan op dit bericht, dan laat ik je de mogelijkheden weten!

picasion.com

GASTLESSEN EN PRESENTATIES

Weerstation Opheusden biedt ook gastlessen voor scholen en presentaties aan. Lees verder…!

picasion.com

Webcam Opheusden

Buienradar

Toch even iets moois delen....
Een prachtige Morning Glory is vanmorgen gezien in België. Het is een hele zeldzame wolk, die zich overal kan voordoen, maar het meest gezien wordt in Australië. De wolk lijkt op een rolwolk, maar er zit geen bui aan vast. Deze wolken kunnen wel 1000 km lang zijn en 2 km hoog worden.
... Zie meerZie minder

6 dagen geleden

Bekijk op Facebook

Dat hoogtelaag blijft maar boven Duitsland hangen... en verdwijnt gewoon erg langzaam... dus hebben wij buien ... Zie meerZie minder

7 dagen geleden

Bekijk op Facebook

Kort maar krachtig... pittig buienlijntje onderweg... ... Zie meerZie minder

2 weken geleden

Bekijk op Facebook