Actueel weer 

 

 

oie_transparent

Goedemorgen,

Wat een wind was er gisteren! Zo hard heeft het al een tijd niet meer gestormd. In Opheusden is een windstoot gemeten van 95 km/uur. wat de hoogste windstoot is in 15 jaar. De hoogste windstoot in Nederland werd gemeten in Hoek van Holland en bedroeg 143 km/uur! De schade is enorm. Er vielen veel bomen om zoals te zien op de foto gemaakt in Venlo, treinen reden niet meer en ook Schiphol lag stil. Rond de middag begon bij ons de storm al weer af te nemen. Vlak voor het hard begon te waaien liep de temperatuur nog op tot boven de 9 graden maar al snel daalde de temperatuur weer en daalde in de avond naar een graad of 2. Ook bleef het niet droog en in totaal viel er gisteren 7,6 millimeter. In de loop van de nacht bleef de temperatuur rond de twee graden en inmiddels is er alweer bijna 8 millimeter gevallen.

Vandaag begon de dag bewolkt maar inmiddels is het wat opgeklaard en overdag is de zon van tijd tot tijd te zien. Er trekken in de loop van de dag nog wel wat buien over het land waardoor het niet helemaal droog blijft. Deze buien kunnen winters van karakter zijn. De temperatuur komt uiteindelijk uit rond een graad of 5. Tegen de avond neemt de kans op wat winterse buien wat toe. De wind is zwak tot matig en komt uit het zuidwesten.

Vanavond blijft de kans op wat buien aanwezig al zijn er ook wat opklaringen mogelijk. In de loop van de nacht is de kans op opklaringen wat groter en de temperatuur daalt richting het vriespunt. De wind is daarbij zwak tot matig en draait wat meet naar het zuiden.

Morgen zijn er in de ochtend nog wat opklaringen mogelijk maar al snel neemt de bewolking toe. De maximumtemperatuur ligt morgen wat lager dan vandaag. Het wordt in de middag een graad of 3. In de loop van de middag komt er een neerslaggebied onze kant op. Het lijkt erop dat vooral het zuiden van het land daarmee te maken krijgt en daar kan het even sneeuwen. Bij ons lijkt het mee te vallen al kan er wel wat neerslag vallen maar waarschijnlijk valt dat gewoon als regen.

Een fijne dag!

Weerman Martijn Willemsen op vrijdag 19 januari 2018 om 9:25 uur.
... Zie meerZie minder

1 dag geleden

Bekijk op Facebook

Lange termijn

Het lagedrukgebied wat ons gisteren zoveel overlast bezorgde is geleidelijk aan naar het oosten weggetrokken. Ook in Duitsland heeft de storm overigens flink huisgehouden. We bevinden ons inmiddels weer in polaire lucht en dat betekend dat tot het weekend er kans is op winterse buien. De luchtdrukverschillen op korte afstand nemen richting het weekend steeds verder af en daardoor neemt de wind ook steeds verder af. In de nacht, tijdens opklaringen, betekend het dat er kans op wat nachtvorst is. Ook overdag liggen de temperaturen onder de 5 graden.

Na het weekend komen we onder invloed van een nieuw lagedrukgebied dat ten westen van ons ligt. Hierdoor verdwijnen we weer uit de polaire lucht en wordt de stroming zuidwestelijk. Dit heeft als gevolg dat de temperaturen overdag boven de 10 graden uit gaan komen. De bij het lagedrukgebied behorende depressie gaat ons maandag weer aardig wat regen bezorgen. De dagen daarna wordt het wel weer wat droger maar de temperaturen liggen tot woensdag erg hoog voor de tijd van het jaar.

De tweede helft van de week lijkt het weer iets kouder te worden. Het lagedrukgebied trekt wat noordoostelijker waardoor bij ons de stroming tijdelijk iets noordelijker gaat worden. In de nacht is er dan weer wat kans op nachtvorst.

Wat er daarna gaat gebeuren is behoorlijk onzeker. Het lijkt erop dat we weer iets kouder weer krijgen maar de laatste modellen gaan alweer voor iets warmere opties. De kans op wat winterweer zit nog wel in de modellen maar de kans op wat gematigdere temperaturen is ook behoorlijk groot.

Laatst gewijzigd op vrijdag 19 januari 2018 om uur 9:44 uur.
... Zie meerZie minder

24 uren geleden

Meteogram Opheusden

Hartelijk welkom!

Fijn dat je de website van het weer van Opheusden bezoekt! Op deze website vind je het actuele weer, de kortetermijnverwachting en de lange termijnverwachting die iedere dag wordt ververst. En… nog veel meer! We proberen zoveel mogelijk de website up-to-date te houden! Deze website is er voor jou! Laat daarom hieronder een bericht achter, zodat de website ook kan blijven voldoen aan de verwachtingen!

Hartelijke groet,

Weerman Jan Willem

Laat een bericht achter...

 
 
 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je E-mail adres wordt niet gepubliceerd.
Om veiligheidsredenen slaan we je ipadres op.
We houden het recht om berichten te wijzigen, te verwijderen, of niet te publiceren.
1 bericht.
jaap verbeek uit elst (utr.) schreef op 8 juni 2016 om 21:06:
wat een mooie en zeer uitgebreide site is dit. geeft erg duidelijke gegevens omtrent het weer. zeer vakkundig !!

Logo weerwedstrijd

GEZOCHT:

Weerwaarnemer.
Woon je in Opheusden en zou je meer willen doen met het weer? Je kunt weerwaarnemer worden! Wil je weten wat het inhoudt? Reageer dan op dit bericht, dan laat ik je de mogelijkheden weten!

picasion.com

GASTLESSEN EN PRESENTATIES

Weerstation Opheusden biedt ook gastlessen voor scholen en presentaties aan. Lees verder…!

picasion.com

Buienradar

!!ACTUEEL!!

Maximale windstoot van 143 km/h in Hoek van Holland! Net een 10-minutengemiddelde van bijna windkracht 12!

Met de hond uitlaten net een windvlaag van 104 km/h!

Mijn weerstation meet net de hoogste windstoot die ik gemeten heb in de afgelopen 15 jaar!

Kesteren: 80 km/h, Opheusden: 95 km/h
... Zie meerZie minder

2 dagen geleden

Bekijk op Facebook

!!ACTUEEL!!

Op dit moment is er al een windstoot van 133 km/h gemeten bij Hoek van Holland!

Hou het weer van Opheusden bij op www.weerstationopheusden.nl!

Wil je gelijk naar de kaart met maximale windstoten in Nederland? Ga dan naar:

weerstationopheusden.nl/site/actuele-gegevens-nederland/

Daar staan de weergegevens!

Opheusden trouwens maximaal 72 km/h, Kesteren 61 km/h
... Zie meerZie minder

2 dagen geleden

Bekijk op Facebook