Actueel weer 

 

 

oie_transparent

Goedemorgen,

Zo, de zomer was gisteren weer terug! Aardig wat zon, temperatuur die opliep naar bijna 20 graden, niet echt heel veel wind, kortom, echt rustig zomerweer! Dat levert uiteraard gelijk weer meer mensen op straat op en dat was ook duidelijk merkbaar! En het levert prachtige foto's op!

Vandaag is het allemaal even iets minder. Er nadert een oud en zwak front onze omgeving en daardoor is het wat meer bewolkt dan gisteren. Er kan ook wat lichte regen vallen, maar dat zal waarschijnlijk pas later in de ochtend zijn. Vanmiddag klaart het, nadat het front over is getrokken weer op. Het kwik loopt op tot een graad of 18 á 19, ook een klein beetje afhankelijk van de hoeveelheid zon die we krijgen. De wind waait zwak tot matig uit het zuidoosten, maar draait later naar het westen tot noordwesten.

Komende avond en nacht klaart het dan weer op en gaat het ook fors afkoelen. De temperatuur komt ruim onder de 10 graden uit, zeker buiten de bebouwde kom. Aan de grond kan de temperatuur plaatselijk weer dichtbij het vriespunt uitkomen. De wind waait zwak uit het westen.

Morgen overdag kan er eerst wat mist zijn, maar die trekt op en dan wordt het aardig zonnig. De temperatuur loopt op naar een graad of 18 á 19 en er staat weinig wind. Het weer lijkt morgen op het weer van gisteren!

Een hele fijne dag!

Weerman Jan Willem Ruitenberg op vrijdag 22 september 2017 om 6:30 uur
... Zie meerZie minder

12 uren geleden

Bekijk op Facebook

Lange termijn

Zoals ik al schreef kan er morgen nog wat lichte regen vallen, maar daarna wordt het dan echt wel droger. Tot en met maandag houden we te maken met hogedrukweer. De zon schijnt geregeld, de temperatuur ligt rond de 18 á 19 graden en de wind waait zwak tot matig uit het oosten. Prima nazomerweer dus.

Daarna komt een laag ten westen van ons wat dichterbij. De kans op een enkele bui neemt iets toe, maar vermoedelijk blijft het overwegend droog met geregeld zon en dezelfde temperaturen. Pas naar het einde van volgende week toe lijkt de kans op neerslag toe te gaan nemen, maar ook dat is nog erg onzeker. Voorlopig dus even bijkomen van al die regen!

Laatst gewijzigd op donderdag 21 september 2017 om 8:45 uur
... Zie meerZie minder

1 dag geleden

Meteogram Opheusden

MEDEDELING

De regenmeter van weerstation Opheusden werkt niet op dit moment. De regenhoeveelheid wordt 1x per dag correct verwerkt in de gegevens.

Het probleem wordt hopelijk zo snel mogelijk opgelost!
... Zie meerZie minder

1 week geleden

Bekijk op Facebook

Hartelijk welkom!

Fijn dat je de website van het weer van Opheusden bezoekt! Op deze website vind je het actuele weer, de kortetermijnverwachting die iedere dag wordt ververst en ongeveer 3x per week een langetermijnverwachting. En… nog veel meer! Ik probeer zoveel mogelijk de website up-to-date te houden! Deze website is er voor jou! Laat daarom hieronder een bericht achter, zodat de website ook kan blijven voldoen aan de verwachtingen!

Hartelijke groet,

Weerman Jan Willem

Laat een bericht achter...

 
 
 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je E-mail adres wordt niet gepubliceerd.
Om veiligheidsredenen slaan we je ipadres op.
We houden het recht om berichten te wijzigen, te verwijderen, of niet te publiceren.
jaap verbeek uit elst (utr.) schreef op 8 juni 2016 om 21:06:
wat een mooie en zeer uitgebreide site is dit. geeft erg duidelijke gegevens omtrent het weer. zeer vakkundig !!

Logo weerwedstrijd

GEZOCHT:

Weerwaarnemer.
Woon je in Opheusden en zou je meer willen doen met het weer? Je kunt weerwaarnemer worden! Wil je weten wat het inhoudt? Reageer dan op dit bericht, dan laat ik je de mogelijkheden weten!

picasion.com

GASTLESSEN EN PRESENTATIES

Weerstation Opheusden biedt ook gastlessen voor scholen en presentaties aan. Lees verder…!

picasion.com

Webcam Opheusden

Buienradar

Wat een zonsondergang... ... Zie meerZie minder

3 dagen geleden

Bekijk op Facebook

MEDEDELING

De regenmeter van weerstation Opheusden werkt niet op dit moment. De regenhoeveelheid wordt 1x per dag correct verwerkt in de gegevens.

Het probleem wordt hopelijk zo snel mogelijk opgelost!
... Zie meerZie minder

1 week geleden

Bekijk op Facebook